Fortsätt till huvudinnehåll

Vintervitt.

"Åh, vad härligt med lite snö, äntligen!"
Eller hur?
Eller nej.
Om den inte behagar dyka upp förrän det nästan är februari, så kan den lika gärna vänta tills november.
Tycker jag.
"Men nu blir det vitt, ljust, och vackert ute!"
Eller hur?
Eller nej.
Det blir avgasgrått, slaskigt, och svinhalt.
När jag slirar runt i upptrampade stigar, eller halkar runt i snöslask på mosiga trottoarer, så tänker jag på att det för inte alls så många dagar sen, var ett snyftigt reportage på nyheterna om hur många snöröjare som var arbetslösa den här vintern.
Många hade hoppfullt startat firmor och köpt plogar efter de förra årens snökaos, och satt nu sysslolösa, utan uppdrag.
Vad i helskotta har de pysslat med de senaste dagarna då?!
Inte har de varit här där jag bor och använt sina nyinköpta plogar, för trottoarerna bjuder upp till samma dans man brukar dansa så snart det snöat minsta lilla.
Pensionärer kämpar sig fram med rullatorer, män och kvinnor sliter med barnvagnar, och vi andra får använda våra benmuskler lite extra i modden.
Jag hoppas det snart töar bort alltsammans.
Så elak är jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän