Fortsätt till huvudinnehåll

Helgnöje.

Så var helgen äntligen här.
Jag ska ägna största delen av den till att plugga.
Hur roligt som helst.
Men så går det när man ska läsa 6 ämnen samtidigt, och drar iväg på nöjen som att gå till tandläkaren och på föreställning istället för att gräva ner sig i böcker.
Jag tänkte riva av en del av pluggandet nu, innan kvällen kommer och jag somnar sittande i soffan, men liksom skolböckerna så har städningen blivit bortprioriterad under veckan.
Ohoh.
Jag kan bara inte plugga om det är skitigt och stökigt.
Går inte.
Omöjligt.
Kan inte koncentrera mig ett skvatt.
Så jag diskar lite först.
Sen ska jag piska fram makens förmåga att hålla ordning, för den kommer han få lov att utnyttja till bristningsgränsen under den här terminen.
Annars brister frugan.
Men nu så, kaffe, böcker, penna, papper och godis, let the plugggande starta.

Kommentarer

Greken sa…
Fru b.o.b! Hade helt glömt bort att du och herr b.o.b flyttade ihop så snabbt och allting. Ska verkligen ha det i åtanke när jag kommer hem. Ska fan flytta in hos björnen på en gång ;-) Hoppas fexeus var bra och att han fick dig att tänka på annat för en stund! Ett tips på ett ganska bra pluggställe om du inte får ro av alla hantverkarna är biblioteket i huddinge, om man går ner för en liten trappa så kan man hitta en plats för sig själv. Det är jätte tyst och knappt en jävel brukar vara där nere. Det är som i en källare. Satt där och pluggade grekiska på helgerna för några år sen som värsta nörden haha. Saknar dig! Hoppas katterna är snälla mot dig!

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde