Fortsätt till huvudinnehåll

Okänt territorium.

Jag har ingen som helst studielust för tillfället.
Att släpa sig till skolan, le artigt, svara på tilltal, hålla i mig i bänken när människor ska störa genom att viska med varandra, gräva i väskor, springa in och ut ur salen, svara i mobilen, lukta illa (!), skriva av mina anteckningar, säga dumma saker, högljutt bläddra fram och tillbaka i anteckningsblocket, det räcker.
Jag når gränsen för vad jag orkar med där och då.
Lägg till en lärare som babblar på i 180 och räknar med att eleverna redan ska kunna det dom är där för att lära sig, och jag brister.
Sen kommer jag hem.
Jag borde göra läxan.
Men jisses vad det tar emot.
Jag känner inte till hur det där fungerar, att skjuta upp saker, förtränga, vifta bort, sega, undvika, låta bli. Jag kan vanligtvis inte slappna av förrän det som ska göras är gjort.
Dessutom brukar jag tycka om läxor, det är som en hobby.
Inte nu.
Jag har segat mig fram och inte gjort ett jota den här veckan, förutom att fixa böcker, som jag inte ens har öppnat.
Nu kommer jag inte undan längre, utan måste få en uppgift klar idag, och tänker att det tar sig när jag börjar, lusten dyker nog upp när jag börjar undersöka, sammanställa, fundera, och skriva.
Nope.
Inte alls.
Jag tuggar på ett segt vingummi och dricker kaffe (bara den kombinationen säger väl en del om hur det är ställt med tanten), och väntar på att orden ska skriva sig själva.
Det gör dom inte.
Jag börjar undra om det här är terminen när jag kommer få G i allt, men bestämmer mig för att jag inte ens orkar bry mig om det just nu.
Jäklar vad fort man kan bli en sorglig figur.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde