Fortsätt till huvudinnehåll

Att drömma.

Jag har ärligt talat lyckats med konststycket att inte tänka så värst mycket på den senaste embryo-återföringen.
Det kan ju ha att göra med att jag har kastat mig in i Den Stora Städ Nojjan; D.S.S.N., och förnekat livet för en stund, typ.
Men inatt drömde jag.
Först vaknade jag av att jag hade drömt att det lyckats, jag var gravid.
Sen vaknade jag av att jag hade drömt att jag fick mens.
Jag garderar mig till och med i sömnen.
I vaket tillstånd vet jag inte heller vad jag ska tro, jag har suttit hela morgonen med tankarna som ett flipperspel.
Det är en dryg vecka kvar att vänta, och även om man kan tänka sig att man borde bli mer van vartefter, och att man den 5:e gången borde ha hittat ett bra sätt att hantera dessa veckor, så är det bara önsketänkande.
Jag hade väntat mig att den här insättningen skulle kantas av mer hysteri, just för att jag inte ser fram emot en äggplockning till, och för att ett 5:e misslyckande skulle tära så mycket större hopplöshets-hål i själen.
När så inte var fallet tänkte jag att jag kanske hade kommit till det välsignade tillståndet av: "För-trött-på-skiten-att-jag-har-gett-upp-och-inte-orkar-bry-mig-för-det-kommer-aldrig-fungera-ändå."
Men nä.
Jag hade bara utvecklat min förmåga att förneka saker.
Herrejisses, jag har ju pluggat psykologi och psykiatri, måste väl utnyttja mina kunskaper såväl privat som i jobbet.
Men nu är det slut på det, känner jag, nu börjar dagarna att våndas, när jag kommer studsa i humöret mellan "helt okej", och "arg som ett monster", snabbare än värsta sportbilen.
Några "tycka synd om mig själv", och "Bitter och Besviken" tårar kommer säkert att trilla vid de mest oväntade tillfällen också.
Men eftersom jag länge har haft värsta PMS humöret, så är jag i alla fall van vid att ha hiskeliga humörsvängar.
Skönt att kunna handskas med någon del av allt det här.
Just nu tänker jag handskas med all frustration genom att misshandla min Crosstrainer, och dränka mig själv i svett.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la