Fortsätt till huvudinnehåll

Behövlig.

Nu har jag pratat med Fertilitetskliniken.
Jag bad om en paus, vilket möttes med förståelse.
Vi försöker igen när solen och värmen är tillbaka.
Tills dess ska jag försöka andas.
Just nu går det inte så bra.
Jag är så arg, jag får små utbrott på allt, hela tiden.
Jag är så less, på allt, hela tiden.
Jag blir så ledsen, för allt, hela tiden.
Den ständiga pendlingen mellan känslolägena är fullkomligt utmattande.
Livet har dragit ner den där mörkgrå rullgardinen, som kastar en skugga över hela tillvaron, och plötsligt har inget någon mening.
Jag tycker inte ens att det är roligt att städa just nu.

Att dessutom varje dag den här veckan få listor på allt jag måste åstadkomma från nu fram till juni känns brutalt, jag har svårt att förstå hur jag ska kunna få ihop alla läxor, när jag inte ens orkar laga en middag.
Jag vill gå fram och ge läraren en örfil när de står och tjatar om hur kämpig kursen kommer vara, hur mycket det kommer krävas av oss, hur högt tempot kommer bli, hur vi kommer få sätta undan vår fritid under terminen, hur svårt det kommer bli.
För det första vill jag inte att någon ställer några som helst krav på mig just nu, håll tyst, lägg ner.
För det andra känns det som ett hån att någon påstår att det där skulle vara svårt, att läsa en bok, skriva några ord, och sitta på en stol några timmar i veckan.
Att få sitt hopp och hjärta krossat var och varannan månad - det är svårt.

Så jag drar slutsatsen att jag behöver den där pausen fram till sommaren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän