Fortsätt till huvudinnehåll

Behövlig.

Nu har jag pratat med Fertilitetskliniken.
Jag bad om en paus, vilket möttes med förståelse.
Vi försöker igen när solen och värmen är tillbaka.
Tills dess ska jag försöka andas.
Just nu går det inte så bra.
Jag är så arg, jag får små utbrott på allt, hela tiden.
Jag är så less, på allt, hela tiden.
Jag blir så ledsen, för allt, hela tiden.
Den ständiga pendlingen mellan känslolägena är fullkomligt utmattande.
Livet har dragit ner den där mörkgrå rullgardinen, som kastar en skugga över hela tillvaron, och plötsligt har inget någon mening.
Jag tycker inte ens att det är roligt att städa just nu.

Att dessutom varje dag den här veckan få listor på allt jag måste åstadkomma från nu fram till juni känns brutalt, jag har svårt att förstå hur jag ska kunna få ihop alla läxor, när jag inte ens orkar laga en middag.
Jag vill gå fram och ge läraren en örfil när de står och tjatar om hur kämpig kursen kommer vara, hur mycket det kommer krävas av oss, hur högt tempot kommer bli, hur vi kommer få sätta undan vår fritid under terminen, hur svårt det kommer bli.
För det första vill jag inte att någon ställer några som helst krav på mig just nu, håll tyst, lägg ner.
För det andra känns det som ett hån att någon påstår att det där skulle vara svårt, att läsa en bok, skriva några ord, och sitta på en stol några timmar i veckan.
Att få sitt hopp och hjärta krossat var och varannan månad - det är svårt.

Så jag drar slutsatsen att jag behöver den där pausen fram till sommaren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde