Fortsätt till huvudinnehåll

Plötsligt händer det.

Det där med förhållanden kan vara svårt.
Två liv, två viljor, två personligheter som ska fogas samman och leva sida vid sida.
Det kan bli skavsår ibland när bitar ska gå ihop.
Då kan det vara bra med vänner som klurar, funderar och vrider och vänder på hur det fungerar, det där med att bli tillsammans, för plötsligt så funderar man på hur det var för en själv.
Då, för länge sen, när man själv gick från singel till en del i ett par.
Hur gick det till?
Vad var det som hände?
Hur visste man?
Jag vet det exakta ögonblicket när jag visste, när jag bestämde mig för att ta det där läskiga steget och våga lita på vad någon annan kände.
För i början var man ju bara ett enda nervöst knippe av "Känner han som jag?", och funderingar kring om man skulle bli lurad, igen.
Jag frågade försiktigt under en fika om han ville följa med på en fest med hela tjocka släkten, en fest som låg en bit in i framtiden, och la fegt till "Om vi är ihop då".
Han svarade "Varför skulle vi inte vara det?"
Då visste jag, precis då.
Då släppte jag taget, då bestämde jag mig för att våga.
För mig är det grunden till allt jag känner för min make; hans förmåga att våga tro på att det kommer bli bra, när jag är rädd och osäker.
För den förmågan ger mig tryggheten att ta steget, att våga.
Vad mer kan man önska av sin partner?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde