Fortsätt till huvudinnehåll

Gör vad man kan.

Imorgon är det dags för en ny embryoåterföring.
Den sista i den första omgången.
Jag kan inte låta bli och undra om det finns något jag kan göra för att förbättra oddsen för att den här gången ska bli vinnaren.
Fast jag vet att det gör det inte.
Om det fanns något att göra, så skulle det betyda att jag gjort något fel de tidigare gångerna, att det är mitt fel att det inte fungerade.
Det är det inte.
Det vet jag.
Men ändå.
Det är lättare att sparka på sig själv än någon annan.
Jag försöker istället fästa mitt hopp till att den här ägglossningen var överjävlig, med så mycket värk att jag blev soffliggnade hela dagen igår.
*Bara så ni vet så är soffliggande bättre än sängliggande när man mår blä, för då finns allt nära till hands, såsom tv, dvd, och betjänt (läs: make).*
Inte för att supervärk vid ägglossning i sig är bra, utan för att jag tänker att det kanske betyder extra hormonell, vilket kanske, möjligtvis, med lite tur, skulle förbättra oddsen.
Så är det säkert inte heller.
Det är nog som så; att om man sköter sig, tar hand om sig, gör det man kan, så är det slumpen som avgör.
Och slumpen går inte att påverka.
Så det bästa att göra, är väl det jag gör varje gång; hålla tummarna.

Kommentarer

Jenny sa…
Jag håller mina tummar också. Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde