Fortsätt till huvudinnehåll

Parfymerad.

Jag måste fått sömnbrist av mitt eviga drömmande i natt.
Eller kanske snarare av det eviga vaknandet efter drömmandet.
För jag har varit snurrigare än en karusell hela dagen, som om jag inte kan låta bli att tappa saker, snubbla, glömma bort, elller på annat sätt klanta till det.

Jag kom på den brillianta planen att eftersom maken lagom till middagstid ska ha möte med klubben där de lär folk att sparkas i pyjamas så kunde han få bjuda mig på lunch idag.
Så jag åker in till stan.
På perrongen märker jag att jag har "gjort en Å" (Bakgrundsinformation: Å är vännen som är "The Queen of handsprit", alltid en flaska till hands, men också ofta en flaska som har öpnnat sig och spillt ut hela sitt innehåll i väskan; göra en Å).
Så jag spenderar lunchen, och inköpen på second hand (inga kläder, lampor!), och inköpen på Clas Ohlson (så tråkigt att köpa nödvändiga saker), med en härlig odör av spritfest.
Man får hoppas att de tyckte den spritdoftande bruden var ovanligt fräsch trots sitt tillstånd.
Men att jag höll på och gå in i folk, gå uppför en nedåtgående rulltrappa, försökte betala med körkortet, och gick fel vid centralen kanske bara förstärkte det doften förmedlade.
Nu är jag hemma, och satt länge och väntade på att kaffet skulle brygga klart, utan att ha satt på den lilla apparaten.
Jag kanske borde sitta kvar i soffan resten av dagen, och hoppas att karusellen stannar snart.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag är stolt över dig;) Jag kan även meddela att jag bekantat mig med en ny variant av fadäsen; den går ut på att ha en fickflaska i bussarongfickan på jobbet, luta sig över en säng eller så, och VOILA; 150 ml kall handsprit rinner nerför ena benet.. Kram/ Å

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la