Fortsätt till huvudinnehåll

Idiotiskt.

Jag förstår att det här med planering inte är allas bästa sida.
Jag förstår att kommunikation kan vara svårt.
Jag förstår att KOMVUX har lite B- stämpel, och varför.
Jag är också medveten om att jag inte har världens bästa tålamod just nu.
Men.
I informationen från KOMVUX får man veta att man får information om vilken kurslitteratur som ska användas, av läraren, vid första kurstillfället.
De puschar också rätt hårt på rådet att beställa böcker på nätet, för där är det mycket billigare.
Förra terminen ställde det till med problem, för lärarna räknade med att vi fått information om vilka böcker vi skulle ha i förväg, av KOMVUX, och ville därför att vi skulle ha böcker inom en vecka.
Alltså är alternativet beställa på nätet kört, för det kommer inte några böcker på mindre än en vecka.
Det har hänt mig EN gång.
Lätt bitter kontaktade jag ansvarig på KOMVUX inför denna termin, och förklarade detta problem, och fick till svar att det inte gick att ha lista på kurslitteratur i förväg, för den listan uppdaterades inte. Men lärare skulle vara informerade, och hon skulle påminna.

Av de 5 lärare jag har denna termin kräver 3 böcker inom en vecka.

Alltså ska jag nu iväg och spendera för många kronor på böcker i den enda bokhandeln som -förhoppningsvis- har de böcker jag ska spendera för många kronor på.

Ska det vara så förbannat svårt för två skolor att kommunicera med varandra?

Kommentarer

Anonym sa…
Hmmm, tycker jag hört detta förut...Jag har kommit fram till att man inte kan be om saker, man måste klampa in och tala om för folk vad de SKA göra, då går chansen att de gör just detta upp, folk i allmänhet verkar ha tappat förmågan till att tänka själva, mycket märkligt är det. Lycka till med eländet, hoppas du möter mer inspirerande lärare denna termin! Stora kramar/Å

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde