Fortsätt till huvudinnehåll

Ut med det gamla.

Jag tittar på värdelösa Annika Jankell på Nyhetsmorgon, lyssnar på något hemskt som kallar sig "Vox archengili", och hör hur grannarna börjar nya året som det slutade det förra; med bankande, hoppande, skrikande,och skrapande
På tv pratar de om alla klyschiga nyårslöften alla har gett där de ska bli mer avslappnade, mer i nuet, få mer tid, börja träna, äta nyttigare och sluta röka.
Sånt som faktiskt inte är så svårt som folk försöker få det till att vara, och inte på något sätt måste påbörjas på nyårsdagen, eller ens på en måndag, gört bara istället.
Själv lovar jag ingenting.
Jag är den jag är, och tar tag i mina brister och fel när, och om, jag ser dom, vare sig det är nyår eller inte.
Ibland får jag fason på dom, ibland biter de sig fast.
Men vem är perfekt liksom?
Istället för att lova saker jag inte kan hålla på tolvslaget, tittade jag på, och uppskattade, alla vackra lyktor folk skickade upp, mer än trista raketer som man sett hundra gånger förr.
Jag uppskattade också att där jag bor var det bara en raket som lät som ett mindre bombnedslag, resten var måttligt pangande.
Jag uppskattade inte att någon hade dålig koll på klockan och drog iväg en raket som pangade länge, sådär vid 2.40 tiden.
Inte heller uppskattade jag att mina ärkefiender: grannarna, var igång klockan 8 imorse, när de fortfarande festade vid 2 inatt. Även om de aldrig behöver sova, så behöver jag det.

Den första dagen på nya året kommer jag spendera med en chipspåse, en pizza, och fortsättningen på dvd-boxen "The walking dead".
Det blir väl en bra början?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde