Jag tittar på "Sveriges mästerkock".
Jag funderar på samma sak som jag funderar på när jag ser alla "Svensson lagar mat program", som "Halv 8 hos mig", exempelvis.
Lagar alla utom jag såna där fräcka saker?
Det svängs ihop balsamico-bla-bla, med rotfrukts-jadi-jadi, med fisksort-jag-aldrig-hört-talas-om, eller typisk fransk, italiensk, tysk specialitet.
Jag känner mig hyfsat i underläge.
Jag som ändå skyr halvfabrikat och gör mat från grunden, och gärna provar nya konstigheter som jag råkar hitta i någon blaska.
Nåväl.
Å andra sidan så kan man just i "Sveriges mästerkock" skratta gott åt att så många har tittat på alla kändiskockar på tv, och nu tittar med stora ögon in i kameran och säger att de är med för att de vill bli kock.
He-he-he.
De vill de inte alls.
De vill bli kändiskockar.
Annars skulle de söka till en skola och gå en utbildning.
Eller åtminstone förstå skillnaden mellan att laga mat hemma åt familj och vänner, och att arbeta som kock i ett kök på en resturang.
Inte samma sak.
Fast så är det väl med många yrken, att folk har någon halvdimmig, rosa fantasi om hur det skulle vara att jobba med just det yrket, istället för att hitta de verkliga fördelarna.
Jag funderar på samma sak som jag funderar på när jag ser alla "Svensson lagar mat program", som "Halv 8 hos mig", exempelvis.
Lagar alla utom jag såna där fräcka saker?
Det svängs ihop balsamico-bla-bla, med rotfrukts-jadi-jadi, med fisksort-jag-aldrig-hört-talas-om, eller typisk fransk, italiensk, tysk specialitet.
Jag känner mig hyfsat i underläge.
Jag som ändå skyr halvfabrikat och gör mat från grunden, och gärna provar nya konstigheter som jag råkar hitta i någon blaska.
Nåväl.
Å andra sidan så kan man just i "Sveriges mästerkock" skratta gott åt att så många har tittat på alla kändiskockar på tv, och nu tittar med stora ögon in i kameran och säger att de är med för att de vill bli kock.
He-he-he.
De vill de inte alls.
De vill bli kändiskockar.
Annars skulle de söka till en skola och gå en utbildning.
Eller åtminstone förstå skillnaden mellan att laga mat hemma åt familj och vänner, och att arbeta som kock i ett kök på en resturang.
Inte samma sak.
Fast så är det väl med många yrken, att folk har någon halvdimmig, rosa fantasi om hur det skulle vara att jobba med just det yrket, istället för att hitta de verkliga fördelarna.
Kommentarer