Fortsätt till huvudinnehåll

Middag, och bio-action.

Rackarns vilken spännande kväll det blev.
Tack vare att jag hade magen full av god mat lyckades jag genomlida hela filmen.
Eller, såååå dålig var den väl inte, bara typ tonårs-films-dålig.
Men jag lyckades också med konststycket att låta bli att slå ihjäl de brudar bakom som satt och pratade genom hela filmen.
Eller de/den som satt bakom och gungade på våra säten genom hela filmen.
Eller han som satt bredvid och sms:ade hela tiden.
Eller nördarna som satt och nörd-garvade (hö-hö-hö-hö), prasslade med påsen något makalöst, kommenterade filmen, och sen höll på att hamna i mitt knä när de skyndade sig ut innan eftertexterna ens hade börjat.
Ingen dog, inte ens lite grann.
Så duktig var jag.
Och tur var väl det.
För på vägen hem hamnade vi i polisspärr, en stor rackare, där de stannade alla bilar, frågade vart man skulle, hur många man var i bilen, och lös igenom bilen med ficklampa.
Action baby.
Man kan väl ana att det hade någonting att göra med att vi såg på vägen till bion att ett litet välkänt mc-gäng hade etablerat sig i en villa mitt i villaidyllen.
Just ikväll hade de tydligen fest.
Det hade ju varit trist att hamna i den spärren full av blod från människor som i allt större utsträckning tappat förmågan att interagera med andra människor.
Men lite roligt var det, mer spännande än filmen faktiskt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde