Fortsätt till huvudinnehåll

Utveckling vs Det var bättre förr.

Brev.
Att få, och skriva.
Kommer ni ihåg?
På utsidan så försökte man se på handstilen vem det var ifrån, inuti tittade man inte bara på orden, utan på brevpapper (ett ord så bortglömt att det inte ens finns i ordboken på paddan), färg på bläcket, krumelurer i kanterna, kanske skickades något roligt med.
Det är borta nu.
Är det inte lite sorgligt?
Att det känns så krångligt, omständigt, tidskrävande att ägna någon annan lite tid.
Mailen tog över.
Snabbare, billigare, enklare.
Det innehöll fortfarande de viktigaste ingredienserna; frågorna, svaren, funderingarna, avslöjandena.
Bara med lite mindre personlighet.
Nu finns knappt det.
Snabbare, ännu enklare, är Facebook, Twitter, Google+.
Man når ut till alla på en gång; Hej Göran, mamma, chefen, Johanna, här är jag. Och där är ni.
Vi som leker stenålder och av olika anledningar inte vill vara med, har svårt att göra oss hörda, stjäla lite uppmärksamhet.
För det tar ju tid, det där med mail, i jämförelse.
Så var det säkert för förra generationen, de som envist vägrade datorer, som fann brevlådan tom.
Läraren i Svenska tvingar oss att skriva för hand, noveller, recensioner, uppsatser.
Jag gillade det inte alls, herregud, vi har ju datorer nu för tiden, häng med i utvecklingen, det spar ju så mycket tid.
Men så sakteliga började jag hänga med, jag förstår vad hon menar, det är en annan känsla med penna på papper, det ger något mer till orden när de tar lite längre tid att pränta ner.
Personlighet.
Samtidigt är det ju smidigt, att snabbt få till några ord, kunna hålla kontakten med alla och var enskild på samma gång.
Och stenålders människan är utdöd.
Men eftersom jag står där utanför så tycker jag att det var bättre förr, vägrar envist att hänga med i utvecklingen.
Det är då man börjar bli tant på riktigt.
Samtidigt som jag lägger ifrån mig paddan och skriver lite till på min logg-bok med penna, och tänker att så svårt kan det väl ändå inte vara att kombinera utveckling med gamla godingar.

Kommentarer

Greken sa…
Men åååå nu förstör du ju min överraskning när du skriver om sånt där!

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde