Fortsätt till huvudinnehåll

Rättighet.

Jag läser om föräldern som anmält barnens skola för brott mot skollagen på grund av fruktstunden.

Min spontana tanke är att det är en rättighet för alla barn att äta en frukt om dagen.
Föräldern påpekar i sin anmälan att för dem, som har tre barn skulle det innebära en kostnad på mellan 1140 och 1710 kr/år (alltså mellan 95 och 142kr/mån.)
Kalla mig elak nu, men so what!?
Om problemet är att man som förälder inte har råd att ge sina barn en frukt om dagen, så är problemet av en annan art än att skolan har fruktstund och därför inte är helt avgiftsfri.
Skolan ska vara avgiftsfri.
Men föräldrar ska också ge sina barn en frukt om dagen, det är inget krav, det är väl ändå en rättighet?
Det tragiska här är inte att skolan egentligen inte är avgiftsfri, det tragiska är att en trebarnsmamma tycker att en frukt om dagen är en ekonomisk omöjlighet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän