Fortsätt till huvudinnehåll

Matteprov.

Jag har haft matteprov idag.
Därför tänkte jag att vi alla kan ha matteprov tillsammans.
Jaaaaaaaa! Säger ni.
Och tänk igenom frågorna ordentligt, svaren kanske verkar uppenbara, men jag har svarat fel många gånger.

Fråga: Om en gångbana rymmer högst tre personer i bredd så
a; Hur många personer kan man gå i bredd på gångbanan?
b; Om man går tre personer i bredd i ena riktningen, och möter en person på väg i andra riktningen, vem ska flytta på sig?

Klurigt va!?
De rätta svaren, vill ni ha dem?
På fråga a kan man lätt tro att svaret är tre.
Men, se det beror på vilken riktning man går i, för går man redan tre i bredd, så är svaret att det plötsligt får plats fyra personer i bredd. Om man går i motsatt riktning så är svaret att det bara får plats tre i bredd.
På fråga b kan man räkna ut att för att alla ska få plats på gångbanan så bör de tre personerna i bredd omformatera sig till en tringelform, dvs två i främre raden och en i bakre (eller tvärtom). Då kan personen i motsatt riktning också få plats.
Men, även här är det rätta svaret att de tre i bredd svarar: Den i motsatt riktning får gå ut på gräsmattan, bilvägen, gå över till andra sidan gatan eller helt enkelt magiskt försvinna. Medan den som går i motsatt riktning svarar ovanstående matematiska lösning.

Nu har ni kanske listat ut att jag är lite B.o.B. idag.
Och är jävulusiskt irriterad på människor som inte visar hänsyn på gångbanor och trottoarer.

Kommentarer

Anonym sa…
Såg att du gillar Fexeus... Några av bloggarna som va på förhandsvisningen tävlar ut biljetter t premiären, kolla tex. här: http://blogg.evaemma.se/#post487

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde