Fortsätt till huvudinnehåll

Favoriter kommer och går...

...men Pyret har en liten tendens att bli, ska vi säga, besatt av en del saker.
Hon råkade ramla över några klipp på Youtube där de öppnar Kinder ägg. Alltså det står ett helt gäng ägg uppradade och så filmar de när två händer greppar ett ägg, tar av pappret, tar bort chokladen, öppnar den lilla behållaren, tar ut leksaken och visar upp den. Sen börjar de om med nästa, självklart med en hiskelig melodi i bakgrunden.
Pyret blev besatt.
Inte fasiken kan väl jag förklara varför, ungar är ett större mysterium än Youtube.
Sen råkade hon väl få syn på sånt där jäkla ägg i affären. Hon råkade också få en sticka i fingret när vi var i den affären. Hon fick en sticka samtidigt som hon var skittrött och supergrinig. Jag pillade ut stickan men hon var otröstlig och jag skippade årets-morsa-nomineringen och gav henne ett sånt där jäkla ägg som tröst.
Nu blev ju det till att
A: Varje gång vi handlar sitter hon då och då och säger "Aj!" sen pekar hon mot någon kroppsdel och deklarerar att "Ja ha aj där". Självklart snabbt följt av "Ja få ägga nu?"
Och
B: Att hon kopplar ihop det med sin senaste vana att köra någon av ramsorna de har inför måltiderna på förskolan, som Alla händer under bordet, tills vi hör det rätta ordet: Varsågod och ät.
Nu låter det:
"Vi måste säga först mamma!"
varpå jag säger:
"Okej, säg du då."
"Nä, ja kan inte, ja ha lite aj i knäna, då kan ja inte säga... ...Ja titta ägga nu?"

Hon kommer fasiken bli politiker den där.

Polarn då? Undrar ni. Hon kommer bli dansare.
Hon skiter rätt tunt i vad som visas på tv, Youtube eller telefoner, hon börjar däremot digga grymt så snart hon hör något som liknar musik.
Lite politiker är hon väl också i och för sig, hon diggar när hennes mor sjunger, vilket jag fritt tolkar som att hon betecknar min sångröst som musik. Snälla unge.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.