Fortsätt till huvudinnehåll

Brister i tillvaron.

Det där med sömnbrist och allmän slitenhet.
För det första så är det askorkat att vara designad som en morgonpigg varelse när det ska försöka kombineras med vaknätter. För om det lilla livet håller mig vaken framåt 4 snåret, speciellt nu när solen också är typ vaken då, så är jag vaken permanent. Det innebär hårt arbete på flera timmar att somna om efter att hon har somnat, vilket brukar innebära en enstaka halvtimme eller timme innan det är dags att gå upp. Taskig planering.
För det andra är det ännu mer korkat att designa en människa som morgonpigg om samma människa blir fysiskt utsliten på sjukdomsnivå av sömnbrist. Värk i kropp och huvud, illamående, yrsel och eksem. Nice.
För det tredje är det grymt som fasiken att ge en sån människa barn som sover lite och oroligt.
För det fjärde är det så ofantligt blåst att vara den människan och försöka kombinera småbarnsåren med plugg. Nu finns det ju redan studier på att sömnbrist gör en korkad, men om det inte hade funnits så hade jag gått klart min utbildning och satsat på en forskarkarriär, enbart för att bedriva en forskning som kom fram till just den slutsatsen.
Nu ska jag sova, om jag får, eller även om jag inte får, för annars går jag upp i atomer tror jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.