Fortsätt till huvudinnehåll

Sandlåda.

Det här att de politiska debatterna och utspelen allt oftare handlar om att trycka till och klanka ner på motståndaren istället för att lyfta fram sina egna intentioner gör mig irriterad och bekymrad.
Politik ska inte handla om att välja det parti som hånar bäst utan det som argumenterar bäst. Det ska handla om sakfrågor inte pilutta-dig. Det ska inte bli att väljare lockas bort från de politiska sakfrågorna till förmån för starka personligheter. Partier ska företrädas av kunniga och engagerade politiker som brinner för sina ideal, inte pr-förmånliga individer som är lite mediakåta. 
Fast man kan ju alltid hoppas att väljarna kommer till insikt om hur viktigt politik är, sätter sig in i vilka konsekvenser den faktiska politiken kommer ge och sedan väljer efter vilka ideal de själva vill följa.
Men å andra sidan, eftersom att Sverigedemokraterna fortsätter öka i opinionsmätningarna så är väl allt hopp om ett sakligt, moget och tryggt politiskt klimat trots allt ute.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.