Fortsätt till huvudinnehåll

Vi behåller dem väl ett tag till då.

Det utlovades högsommarvärme idag med och då får man väl passa på. Det här kan ju faktiskt vara de enda fina sommardagarna vi kommer få (#förrasommaren). Så vi packade ihop några smörgåsar, saft och kaffe och drog till skogen.
De små liven var inte lika promenadglada som de var förra gången men vi hann dra oss upp på en liten bergsknalle och ha picknick och knata någon kilometer innan protesterna och bärandet tog vid. 

När vi granskat en miljard sådana här:

(Titta mamma! En myra!)
så reviderade vi våra planer och gick och matade kaninerna istället.
Sen hängde vi ett tag i klätterställningarna innan vi gick och vågade doppa fossingarna. 

Det var svinkallt. 
Men vi har doppat fötterna, mer kanske det inte blir liksom (#förrasommaren).
Lite mer picknick fick arvsmassorna att sitta still en liten stund till.

Det är ju helt galet att kunna knata runt barbent i början på maj!
Men allt gott kommer till ett slut. Ungarna är för rastlösa för att bara sitta still, men för små för att knata runt hur länge som helst, och solen brände rätt bra trots att vi alla har solskyddsfaktor 50. Alltså tog vi tag i tråkiga göromål som ska hinnas med på helgerna och drog iväg på veckohandling.

Fast mitt bland frysdiskarna så stod jag och väntade för att herr B.o.B. och Pyret var iväg och kissade. Jag passade på att kolla en gång till på Blocket efter en c.y.k.e.l. till Pyret. 
Alltså Blocket. Vad är det för fel på folk? 
"Hejsan! Finns cykeln kvar?" "Ja." "Då är vi intresserade!" 8 timmar senare: "Cykeln är såld." 
Eller:
"Hejsan! Finns cykeln kvar?" Inget svar.
Men jag pröjsar inte närmare tusenlappen för en cykel som ska användas typ två somrar, så jag fortsatte glo. Då hade det precis lagts ut en annons med en 12" för 100 pix. Och vi fick napp!
Hoppla. Iväg från storhandling till att hämta cykel.
Pyret var i extas. Polarn var också lycklig för då skulle hon få Pyrets trehjuling.

Vi köpte den här:

Pyret gick från att hoppa av varannan decimeter, till att ha svårt att får kraft i benen när tramporna hamnade knasigt, till att cykla omkring på egen hand inom loppet av fem minuter. Hon var så stolt. Jag var så stolt. 
Polarn lyckades mindre bra, hon kunde inte trampa alls, men var väldigt lycklig och stolt över sin cykel.

Idag var det alltså mycket mindre bråk, protester och utbrott. Så jag kanske väntar med att bli en av de där knasiga Blocket - människorna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.