Fortsätt till huvudinnehåll

Men Näääääää.

Läser man vad läkare och hälsoskyddsmyndigheten skriver, och vad folk säger sig fått höra på exempelvis bvc, så är det ytterst ovanligt, eller knappt hört om, att barn kan tappa naglar några veckor efter att ha haft Höstblåsor. Men det förekommer.
Jag minns att jag läste det när jag läste på om barnens prick-fest. Jag minns det eftersom att Pyret plötsligt uppvisade naglar som höll på att lossna från nagelbädden när jag skulle klippa dem idag.

Jag trodde att hon klämt handen, för det var bara på den ena, men när sen foten på samma sida av kroppen såg likadan ut tänkte jag att det skulle varit en jädra märklig kläm-olycka och att vi borde märkt något. Då mindes jag det där med naglar och höstblåsor.
Så alla fingrar på höger hand och fyra av fem tår på höger fot är drabbade än så länge. Vita fläckar mitt på, eller vid kanten av, nageln där den sitter alldeles skivad och lös. När naglarna var blöta såg det verkligen ut som att de skulle lossna eftersom de gick att lyfta på.


Jag hoppas vi kommer kunna falla in bland de som beskrivit att det såg otäckt ut men barnen var oberörda och verkade knappt ha ont. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.