Fortsätt till huvudinnehåll

Fira mera!

Jag är en anhängare av Fira-religionen.
Fira bör man, annars dör man (själsligt).
Som i dag, det är på dagen 14 år sedan jag och maken kom iväg på vår första date.
Det är väl ändå värt att fira?
Nu vet jag att det finns en del starka viljor som bestämt hävdar att man inte ska hålla på och tjafsa med speciella dagar som årsdagar, julafton, alla hjärtans dag och liknande. För fira, det kan man göra i vardagen, utan att ha piskan över sig.
Kom igen.
Hur ofta får man present för att det är tisdag?
Hur ofta kommer man ihåg att samla ihop sig och uppskatta varandra i vardagen?
En del hävdar lika bestämt att det bästa med högtidsdagar och storhelger är maten och gemenskapen.
Japp.
Och varför får man till det?
För att man har piskan över sig, en specifik dag.
För om maten är det bästa, så skulle man lätt kunna äta avancerade saker som prinskorv, sill och köttbullar alla dagar på året.
Man får det.
Utan att Helg-polisen kommer.
Och gemenskapen
Jättemysigt.
Men försök att få ihop hela tjocka släkten bara för att det är lördag eller söndag.
Nä, vi behöver dagar att fira, hylla, kramas och ge presenter.
En annan del av min religion hävdar att: Något kul måste hända i alla fall någon gång i veckan, annars dör man (själsligt).
Som nu, nu har det varit förkylning, plugga och praktiska göromål allt för länge, då tappar jag suget.
Barnsligt som attan.
Men varför ska man acceptera att det ska vara vardag hela tiden?
Om man sköter sitt jobb, sina studier, sina åtaganden och sina närmaste, är det så himla mycket begärt att en stund varje vecka så ska man bara njuta.
Livet är väl ändå till för att levas emellanåt.
Det är ju faktiskt också värt att fira.

Men...
Maken är ju man.
Så han är inte så bra på att följa min religion.
Han hade totalt missat dagen.
Som väntat.
Det borde om inte annat lära honom vilka ödesdigra konsekvenser det kan ha att inte läsa fugans blogg.
Men han fick sin present ändå.

Kommentarer

Jenny sa…
Håller med! Man borde fira i vardagen lite oftare. Maken tycker ju dessutom att offentliga helgdagar bara är ett jippo och att vi ska fira någon annan dag istället. Jo men just det. Suck.
Vad fick han då? *Nyfiken*
Anonym sa…
Å vad kul!!!!! GRATTIS eller vad man säger ;-) Verkligen värt att fira! När vi väl ses måste vi fira att vi äntligen ses. Kan vi fira med lite loppisar då och en bakelse? Kram! greken
B.o.B. sa…
*Nyfiken*: Det bidde lite höstkläder.

Och Greken: Absolut!!

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde