Fortsätt till huvudinnehåll

Uppför och utför.

Imorgon är det alltså dags för försök nummer tre.
Jag undrar lite hur jag ska känna nu.
Glad?
Förväntansfull?
Hoppfull?
Nervös?
Orolig?
Jag undrar för jag känner att jag inte vet vad jag känner.
Lite glad borde jag känna mig för att vi får den här chansen.
Förväntansfull borde jag vara inför att det kanske är dagen vi har väntat på i mer än 10 år.
Hoppfull borde jag vara för att om jag inte hoppas på det här så borde jag kanske inte ens gå dit.
Nervös borde jag vara för att det är så mycket som står på spel.
Orolig borde jag vara för att allt som står på spel hänger på så lite.
Men jag känner inget av det.
Mest känner jag mig trött.
Trött på att hoppas, trött på att vänta, trött på att inte veta.
Jag känner mig lite liten också. Som att jag krymper för varje gång hoppet dalar.
Det där hoppet som jag hade lyckats bli av med, som rationaliserades bort med åren, men väcktes med det där rackarns utomkvädes.
Sedan dess har jag känt mig som det lilla blå loket som pustar "Jag tror jag kan, jag tror jag kan, jag tror jag kan..." i uppförsbacken.
Eller som Sisyfos som i den Grekiska myten rullar sin förbaskade sten uppför berget.
Det är väl så jag känner inför imorgon då; som att det är dags att ta sig uppför backen igen.
Så det där med glädje, hopp och förväntan inför situationen, förlåt om det brister, men det tar på krafterna, det är tungt, det är därför jag mest suckar och beklagar mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde