Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans trendigaste diet.

M skriver om vad som är nyttigt.
Framförallt om vilken nedrans djungel det är.
En säger ditt, en annan säger datt, och alla är dom experter med bevis.
Hur i hela friden ska man veta vad som är sant?
LCHF, ISO, GI, RAW-Food, Viktväktare, Pulver, och allt däremellan.
Alla har ju förespråkare som säger att det fungerar toppen och är det allra bästa.
Alla har de någon som kan bevisa motsatsen.
Och alla dieter blir en industri som tjänar gott om pengar på att vi inte själva är experter och kan veta vad som är sant.
Jag gillar sunt-förnuft-dieten.
Allt är skadligt i för stora mängder, även vatten.
En del är skadligt i små mängder.
Skeptisk är jag mot alla kemikalier och tillsatser, jag äter hellre produkter med hög fetthalt och lite tillsatser än tvärtom.
Hellre smör än margarin.
Hellre grädde än matlagningsvarianten.
Men en kuggis om man gillar LCHF: bär med massor med grädde? Nope. Hellre bären som de är.
Lightläsk, eller vanlig?
Inget av det.
Jag lurar mig själv att det är meningen att vi ska äta som dom djur vi egentligen är, sånt som vi själva kan tillverka, utan fabriker och konstgjorda ingredienser. Även om vi i slutändan låter andra framställa produkten.
Sen lever jag inte alltid så.
Men jag tror att det är så det är tänkt att vara.
Vad lurar ni er själva med?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän