Fortsätt till huvudinnehåll

Planer att orka.

Efter att ha utfört det, vid det här laget, meningslösa grav.testet ringde jag upp ivf-kliniken.
Dom är så rara där.
Dom säger alltid snälla saker på ett sådant sätt som får en att vilja börja gråta lite till.
Barnmorskan frågade hur vår plan såg ut.
Vad jag ville svara var att "Planen är väl att det här ska fungera nån jädrans gång."
Det sa jag inte.
Jag sa att "Vi fortsätter med de två äggen vi har i frysen, sen får vi ta ny ställning till allt."
För efter det så ska det till en ny stimulering och äggplockning, och det är jag livrädd för. Det gjorde så ont att jag inte kan förstå hur jag ska kunna gå igenom det en gång till. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.
Barnmorskan frågade om jag tänkte att vi skulle göra en ny återföring på en gång, eller om jag ville ha en paus-månad, kände jag att jag orkade?
Jag ville svara att "Det är väl klart som attan att jag inte orkar, vem orkar?!"Men det sa jag inte.
Jag sa att "Jo, jag orkar, och det känns bättre att göra något, än att bara sitta och vänta."Barnmorskan sa att många brukar känna så.
Jag kan ju inte annat än undra hur många fler än jag det är som ljuger så där artigt.
Om du känner att du orkar.
Finns det ett alternativ?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde