Fortsätt till huvudinnehåll

Smak av vår.

Det var sol på himlen.
Alltså var det lag på att ta med arvsmassorna på utomhusaktivitet.
Vi valde att åka till skogen och leta efter lerpölar (Polarns förslag), troll och harar (Pyrets förslag).
Vi knatade runt en Skogsmulle-stig och hoppade största hoppet någonsin enligt Pyret, såg en fjäril som egentligen var bark (Polarn) och snubblade lagom mycket allesammans.
Sen körde vi modern ut i skogen stil och åt lunch på värdshuset innan vi knatade runt en annan stig, som leder till ett rymdskepp. I skogen. Bland Skogsmulle-stigarna. Så klart. Det är ju väldigt friluftslivs-aktigt. 
Mest uppskattat var dock som alltid de vilda kaninerna, med att plocka stenar som god tvåa.

Väl hemma fick de leka med lera och Pyret fick slå in ett paket till sin syster. På så sätt lyckades vi hålla dem sysselsatta från att de vaknade till att de gick och la sig.
Vår plan var att trötta ut dem ordentligt så att de skulle sova tungt trots snoriga näsor. Men sen fick Polarn något nässelfeber-utslag och har sedan hon somnade kliat sig fördärvad, trots sin kortisonsalva. Jag som har henne bredvid mig i sängen nu, efter den artonde gråtattacken på ingen tid alls, räknar med att vår plan gick i stöpet och att natten kommer innebära förlorad sömn, och det kommer röra sig om mer än den där timmen till sommartiden. Men å andra sidan, hon förstörde ju den här nattens sömn för exakt två år sedan också, så det är väl ganska passande. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.