Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens...

...tiden går fort:

Innan vi klev in i tentasalen tog jag och pluggkompisen upp våra körkort. Det är som så att tentareglerna är att man ska ha sitt id på bänken, för att vakterna ska gå omkring och pricka av den samlade truppen. Det är också som så att man (eller i alla fall jag) regelmässigt glömmer det och därför måste springa tillbaka till väskan och plocka fram det efter att man (jag) redan satt sig (mig). Alltså tog vi upp dem redan på vägen till salen, lära sig god framförhållning, minska stressen och allt det där.
I varje fall.
Nu stod vi där och jag sa någonting om att det är lång tid man ska stå ut med sitt foto på de där tingestarna, på 10 år hinner det ju hända en del. Men samtidigt ska man väl vara glad att man inte behöver leva med bilden från 1996.
Pluggkompisen frågade något om 1996 vadå och jag svarade att det var då jag tog körkort.
Då var jag ett år sa hon då.
Jaha. Så jag har haft körkort lika lång tid som det tar att tillverka en hel högskolestudent.
Där fick man lite perspektiv på tillvaron, eller vad man ska kalla det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.