Fortsätt till huvudinnehåll

Den där medicin-cykeln igen.

Så lever jag by-proxy i en medicin-cykel åter igen. Pyret får Nurofen eftersom Alvedon inte riktigt hjälpte, eller de hjälper egentligen lika mycket bara att de har olika lång verkningstid.

Dagen.
Hon börjar gråta direkt när hon vaknar och då är febern nära 40 grader. Hon får medicin men det tar närmare ett par timmar innan hon börjar röra sig och vill "hitta på något", då är tempen nere på 38.7.
Jag tog med henne ner till affären där hon fick välja vad hon ville eftersom hon inte vill äta och då är allt näring i någon form. Hon ville ha Sandwish-glass, rån, banan, äpple, kanelbulle och smörgås.
En tur till affären utanför porten räckte, sen ville hon hem. Hon ville lägga några pussel, göra en pärlplatta och göra en bok innan febern började stiga igen och hon la sig i soffan för att titta på Hitta Nemo.
Under dagen lyckades hon, trots fritt val, ändå bara peta i sig två tuggor på glassen, en halv smörgås, en mikro-tugga på bullen, några teskedar yoghurt, en halv köttbulle och några makaroner och till middag åt hon några oliver. Hon klagar på ont i munnen men vi ser inget särskilt, möjligen lite prickar i gommen så kanske är det körtelfeber eller nåt då.
Mer Nurofen, en timme sömn och en timme gråt och sitta i knät, så orkade hon arbeta upp lite ork för att busa en stund med sin efterlängtade syster när hon kom hem. Eller om systern hade längtat mest efter Pyret.
Lagom till läggdags började febern stiga igen.

Si sådär 7 timmar mellan doserna, en till två timmar stegring och två timmar innan det lättar, det lämnar tre timmar av hyfsat mående, gånger två.
Vi hoppas på en bättre morgondag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.