Fortsätt till huvudinnehåll

De kom, de sågs, de segrade.

Barnen fick höra att till påsk kommer påskharen och gömmer ett påskägg någonstans. Jag trodde att han eller hon ("Är påskharen en han eller hon?" Här är vi pk och stolta över det, så jag sa att det nog kan vara antingen eller) hade gömt äggen någonstans i deras rum.
Wwrrrooomm!
Planlöst letande inleddes.
"Kanske finns de någonstans där man lagar mat?"
En hundradels sekund senare var leksaksspisen öppnad och äggen funna.
När Pyret vecklade upp bilden sa hon:
"Wow, en dammsugare..." innan hon såg vad det var.
"Jag vill ha en sån!!"
Vi tipsade att den kanske fanns där vi har andra saker med hjul... Såna saker som de brukade åka i... Där vi kommer in i lägenheten... Där vi klär av och på oss... Till slut fattade de att vi menade hallen och kutade iväg.

Pyret visade oanad talang och tålamod när vi skulle prova dem, några övningstillfällen till och sopade gator så är hon nog hemma på det där.
Polarn försökte tappert att härma sin syster, men eftersom att vi alla är förkylda igen (Hahahahahaha. Ha!) så hade hon inte riktigt humöret på topp.

När vi hade provat dem utomhus fick Pyret veta att man inte får köra runt med dem inomhus längre, de är smutsiga då. Hon gick iväg och hämtade papper som hon blötte och gjorde så omsorgsfullt rent alla hjulen att vi fick böja oss för hennes driftighet. Smarta människor ska ha uppmuntran och belöning.

På morgonen möts Polarn, som för en gångs skull sovit till 8 (visserligen efter att ha hållit hov mellan 3.30 och 4.30) av en Pyret som ska hjälpa henne lära sig cykla och erbjuder sig göra rent hennes cykel.
Vi tycker att Polarn ska få äta frukost först.

Så, sparkcyklarna blev en hit. Vi kommer väl få ett helsike när de inte kan följa med, som till sängen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.