Fortsätt till huvudinnehåll

Omtumlande.

Så var all väntan plötsligt över, nu är det efter.
Nu har jag redan, precis som förra gången, känt hur narkosen missar med epiduralen, skrikit i lustgasmasken, tryckt ut en dotter i förlossningssal 9, fått 3 stygn, blivit skjutsad genom sjukhusets korridorer, till BB, av samma undersköterska, träffat samma barnmorska, spatserat runt i de härliga nättrosorna och megabindorna, försökt tänka på att sträcka ut magen och skippa neandertalar hållningen, suttit och sagt hur liten hon är och fått träsmak av alla timmar jag har suttit och legat.
Men till skillnad från förra gången så tog förlossningen bara 12 timmar istället för 26, narkosen lyckades på andra försöket istället för tredje, förlossningen var: smärtsam, kaotisk, förvirrande, ostrukturerad, stressig och polarn kom ut med en arm uppåt och huvudet vilande i handen. Vi hamnade på vanliga BB, polarn har normal röstnivå, amningen har hittills fungerat klockrent, vi får trösta, vi har fått sova lite och vi var hemma innan vi ens hann komma på att vi var där.
Så är det efter.
Vi är fyra.
Jag är så förälskad i den här helt annorlunda varelsen som vi fick efter den här helt annorlunda graviditeten. Jag känner mig lugn, nöjd och så stolt att jag skulle kunna spricka över mina två tjejer.
Pyret har fått en söstra mi.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.