Fortsätt till huvudinnehåll

Dr Jekyll och mrs Preggo.

Jag vill ha tillbaka mig själv, känner jag nu. Inte bara fysiskt, vilket jag vet kommer ta sin lilla tid, utan också psykiskt, som kommer ta lika lång tid det.
Jag vill orka. Orka gå, jaga pyret, vara social, vara glad, att göra saker.
Mrs icke-preggo, alltså B.o.B., är ju inte alltid på topp, odrägligt positiv och tar livet med en klackspark direkt, men orkar gör hon. Mrs Preggo orkar inte.
Nybliven mamma-kompis påminde dessutom om hur den där första tiden kommer kännas; inte på topp, som det känns för de allra flesta utan att det är något konstigt, fel, depression eller farligt. Den där rosaskimrande, gulligull och överlyckliga tillvaron som förväntas och målas upp är ju ett luftslott för de allra flesta.
Skillnaden mellan förra gången och nu är att jag vet det på ett annat sätt, jag kan trycka ner hälarna, gräva bunkern och vänta på att den första arbetsamma tiden går över.
Jag tänker att livet kommer komma åter till sommaren.
Men jag saknar mig själv. Trötta, trögtänkta, flåsiga, ömma, gråtfärdiga, förvirrade och ynkiga Preggo är jag färdig med redan nu. B.o.B. känns som en frisk, positiv fläkt som är väldigt välkommen tillbaka. Nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.