Fortsätt till huvudinnehåll

Klister.

Lilla fröken är på bäst humör om hon kan själv.
En sak hon är väldigt bestämd med att hon kan själv är att äta frukost. Hon får gröt till frukost. Gröt med lite fruktpuré.
Vi inte helt överens om att hon kan äta gröt själv. Fast hon sitter där och skakar bestämt på huvudet när jag sträcker fram skeden och skulle efter några försök till övergå till fullskaligt krig, så då får hon äta själv. Jag ger mig in i många krig med henne men jag gillar inte att kriga om mat.
Skopa upp och stoppa i munnen, kör jag som mantra.
Och det gör hon.
Det går hyfsat bra trots allt, majoriteten hamnar faktiskt i henne snarare än utanför. Problemet är att den där gröten är som Karlssons klister. Det som hamnar utanför torkar in på några sekunder och kräver näst intill stålull att få bort.
Något citat jag såg någonstans sa att barn måste få kladda när de lär sig äta och så är det säkert. Men jag måste inte gilla det.
Däremot gillar jag att hon blir så stolt över sig själv efter varje sked, ibland så stolt att hon lägger ifrån sig den kladdiga skeden och ger sig själv en applåd. Det gör ändå allt kladd okej och att det känns som rätt beslut att inte ge sig in i krig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.