Fortsätt till huvudinnehåll

Vad funkar bäst? Teamwork!

Nu är det dags att köpa bok!
Tjejerna bakom bloggen "Hormoner och hemorrojder" har skrivit en bok:
"Det är inte du, det är dom"
Jag kommer definitivt köpa den, dels för att jag är säker på att jag kommer tycka att den är ytterst underhållande, med hög igenkänningsfaktor, och man behöver skratta åt allt elände. Men också för att de lyfter en så viktig sak i dagens föräldraskap: vikten av att stötta och peppa andra föräldrar istället för att peka finger och döma. Och jag vill stötta det.

Jag försöker utgå ifrån att de allra flesta föräldrar tar de beslut som blir bäst för deras barn, utifrån deras egna unika förutsättningar, och är trygg i att det trots allt är få personer som inte förmår att göra det som är rätt för sina barn. Att ignorera sina barns behov, att medvetet utsätta dem för risker eller göra något man tror kommer skada dem är trots allt en väldigt, väldigt, väldigt kraftig gräns att överskrida.
Kan hända att när man har ett yrke där man får inblick i situationer där det har blivit fel, där föräldrar har brustit på riktigt, så inser man att alla dessa pekpinnar och åsikter är lite fåniga. Hur mycket skärmtid barnen får, hur ofta de får kolhydrater, hur många timmar de är på förskolan, hur mycket plast som finns i hemmet, om de ammas eller inte, allt sådant är åsikter. Det är inte vad som avgör om du är en bra förälder.

Så. I dag, när alla motsägelsefulla åsikter finns bara en panik-Googling bort, när sociala medier blinkar som discoljus med all information du inte visste att du behövde så behövs sådana som "Hormoner och hemorrojder" (och även "Hej hej vardag") för att påminna om att vi kanske ska prova att säga:
"Fan vad bra just du kämpar på som förälder!"
istället för att peka på att:
"Om du gör så här så gör du fel (och dina barn kommer bli förstörda för resten av livet)!"
För det gör du troligtvis inte, du gör säkert ditt allra bästa, och dina barn kommer säkert klara sig fint.
Fast förresten, säg inte "Fan" om det finns små barn i närheten, det är jättejättefel...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.