Fortsätt till huvudinnehåll

Tolvtimmars pass.

Jag hade möjlighet att ta lite sovmorgon idag, så självklart vaknade jag klockan 5.54 och var pigg. Och eftersom jag gick upp så vaknade självklart den yngsta arvsmassan och började begära frukost och grejer. Det var väl så att jag var ledig från jobbet idag för att ta ett arbetspass på det andra jobbet, förskolan hade stängt och därför var det mamma-jobb inbokat.

Kanske är det fel att kalla det för jobb att ta hand om sina barn, men troligtvis inte.

För att aktivera de små hade jag bokat in en dag på Skansen tillsammans med deras mormor och morfar. Inte för att det finns så mycket på Skansen, men att åka tåg och spårvagn, knata runt och titta på de få djur man ser, sätta sig och äta lite här och där, åka ett par dassiga karuseller, åka lite rutschkana, klättra på låtsasdjur och stängsel och sen åka spårvagn och tåg hem igen, det räcker.

Eller räcker och räcker, arvsmassorna ville måla, göra pärlplattor, hjälpa till att vattna blommor, hjälpa till att sortera tvätten, hjälpa till att stryka en hög kläder, och hjälpa till att laga mat när vi kom hem. För de orkar hur mycket som helst, utom när man säger att de visst orkar för då är de så trötta att de håller på att avlida.

Men när vi hade vår pratstund när de skulle sova så sa Polarn att hon älskade sitt nya jobb; att åka tåg med mormor och morfar, och Pyret att hon hade haft en underbar dag. Jag får därmed anse att mitt tolvtimmars arbetspass; från kl 6.00 till 18.00, är väl utfört, med lite hjälp från mitt egna dna-ursprung.

Jag "firade" med att köra ett pass på crosstrainern och plugga inför eventuellt delegeringsprov.
En ledig dag. Eller, sådana finns inte riktigt lägre va?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.