Fortsätt till huvudinnehåll

Ledig dag.

Jag spenderade min lediga dag med att åka till jobbet.
I sex timmar satt jag och skrev på ett prov för att få en delegering. Sex timmar i ljudet av att byggarbetare bilade bort golv på våningen ovanför. Det var inte konstruktivt.
Det är meningen att provet ska skrivas på jobbet för att man ska få betalt för den tiden man skriver det. Nu räknar jag kallt med att jag hade kunnat skriva klart det om jag hade fått skriva det i en något mer harmonisk miljö, därför väljer jag att skriva resten hemma, obetalt. För herre min skapare, det var tamefan omöjligt att tänka en tanke fullt ut i det där ljudet, det var ren tortyr. Att skriva på en slags hemtenta och leta fakta och försöka formulera svar var bortom plågsamt.

Men eftersom större delen av dagen var tortyr kunde jag väl fortsätta i samma anda. Medan herr B.o.B. nattade barnen körde jag ett träningspass. Jag hade ingen lust. Ingen alls. Och mina höfter har gjort så in i bäcken ont hela dagen. Men desto nöjdare är jag när jag räknat ner den sista stretchingsekunden med svetten droppande från en knallröd panna.   

En ledig dag full av arbete. Fullständigt logiskt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.