Fortsätt till huvudinnehåll

Dags nu

Det är dags att ta tag i sig själv.
Jag har ont i ryggen, ont i höfterna, återkommande huvudvärk, är trött så jag vill gråta från väckning till gonattkudden och har problem med kramp i vader och fötter. Det sistnämnda kunde visst avhjälpas med magnesiumtillskott enligt narkosdoktorn på jobbet, så det är införskaffat. Det övriga kan nog bara avhjälpas med styrketräning och lite bättre kosthållning. Bättre kosthållning än en grundföda bestående av koffein och kolhydrater tänker jag då.

Så. När Polarn väckte mig imorse fick hon sitta med paddan medan hon åt frukost, så låg jag och krälade runt på golvet nedanför henne, med Olga Rönnbergs Mammaträningsbok i högsta hugg. Det är ju lite sent kanske, men det är säkert foglossningshöfter och post-preggo hållning som är orsaken till värken, så jag börjar där.

När Polarn hade ätit klart fick jag hämta en extra träningsmatta, för då ville hon "träna också", och "hjälpa till". Det var ju trevligt med lite sällskap men tufft att göra plankan med en tvååring på ryggen.

Med programmet genomfört gjorde vi frukost; omelett med paprika och keso. Eller paprikan fick jag "smaka", Polarn fick nämligen tag i den och började äta den som ett äpple. Hon åt upp 3/4 dels paprika på egen hand. Därmed visar hon vägen i den nyttiga inriktning vi försöker ta oss.

Nu har vi i alla fall börjat dagen bra, och med en sådan start kan vi ju lätt unna oss både fika och lördagsgodis tänker jag. Då vaknar Pyret och börjar prata om att hon vill åka till skogen och plocka blåbär.
Så nu ska vi leka friluftsliv också.
Det borde ju finnas någon gräns för hur nyttig man får vara på en lördag känner jag, men det är väl ingen som lyssnar på mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.