Fortsätt till huvudinnehåll

Stora tjejen.

Så var det väl så att lilla skrutt, vår bebis, kaxmörten, primadonnan; Polarn i hela sin två år och fem månader gamla uppenbarelse hade sin första blöjfria dag på förskolan.

Fanfarer, gratulationer, hyllningar infogas i kommentatorsfältet.

Vardagen är ju åter efter sommarlovet och alla dagar i lekparker, utflykter till Eskilstuna och High Chaparall, utan olyckor har banat väg för en olycksfri dag på förskolan. Det blev dessutom en så praktisk start att de bara var sex stycken barn på plats, så toalettbesök kunde hållas i fokus av både Polarn, personalen och syskon/förskolkompisar.

Jag är så stolt. Min bebis är stora tjejen nu. Det fyller mig också med ett märkligt vemod. Min bebis. Hon är ju inte ens två och ett halvt. Men mest är jag stolt. Fastän det är hon som fixat det och herr B.o.B. som har övat med henne, så tar jag åt mig en liten bit av äran, bara för att jag har varit med att skapat varelsen ifråga.

Jag tar dock inte samma ansvar för att ha varit med att skapa varelsen ifråga när hon skapar trubbel på högsta nivå, då är det självklart någon annans gener det måste bero på. Som att hon fick för sig att hoppa från en stubbe på förskolan och därför stoltserar med ett stort skrubbsår/blåmärke i pannan.

Älskade unge.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.