Fortsätt till huvudinnehåll

Vet du, vet du, vet du vaaaad!?

Den där stoltheten.
Den som letar sig genom hud, muskler, nerver vener ända in i själen.
Den över pyrets varje framsteg, varje nytt ljud, varje nytt uttryck och alla gamla uttryck, ljud och framsteg för den delen.
Ett leende som får mig att bli alldeles varm, hennes små ljud som hon formar till egna långa meningar, hennes raseriutbrott, hennes sprattlande armar och ben, hennes sätt att gosa in sig under hakan när hon blir trött, hennes pruttar. Allt.
Jag vill fota varje ögonblick och dela det med hela världen, jag vill sätta ut en annons i sekunden så att ingen missar något.
Men jag hejdar mig.
Jag vet att stoltheten är min och bara delas av de närmaste och tänker att kanske är det så det ska vara. Pyrets storhet kanske bara ska vara tillgänglig för de som står närmast medan resten av världen bara ska få små lättsmälta glimtar.
För lite måste jag få dela med mig när den där stoltheten svämmar över, letar sig ut, inte får plats inombords längre. Även om andra inte riktigt på samma sätt kan uppskatta att pyret är fantastisk, magnifik, charmig, söt och alldeles, alldeles underbar.
För oss är hon ett efterlängtat mirakel.
För andra är hon bara ett barn bland många andra.
Jag försöker påminna mig själv om det för att inte bli en pestig småbarnsmamma.
Men ni skulle ju se henne nu, titta bara hur hon...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.