Fortsätt till huvudinnehåll

Förste pysselmästare.

Med lilla pyret här känner jag ett ansvar inför helger och traditioner, det har blivit viktigt att fira saker och att samla familjen till helger.
Nu är det födelsedagar och bröllopsdag på gång, det ska firas i den mån pyrets skrikfas tillåter, sen kommer påsken.
Plötsligt kommer jag att tänka på att högtider som påsk, midsommar och jul innehåller en hel del pysslande om man har barn.
Hjälp.
Jag är verkligen ingen pysselmästare.
Nog för att pyssel med pyret inte är aktuellt än på ett tag, men den dagen lär väl dyka upp fortare än vad man är beredd på. 
Kan man gå någon kurs, köpa färdiga kit på Panduro, eller finns det how-to-videos på YouTube?
Jag vill så gärna att pyret växer upp med längtan till helgerna och mysiga minnen av traditioner. Det är väl attans vad man måste kunna för att det ska bli så.
Man kan ju också tycka att vi har haft väldigt god tid på oss för att förbereda oss inför föräldrarollen, så jag får väl skylla mig själv som inte har hållet ögonen öppna.
Äntligen börjar jag bli bra på att vara förälder, jag har börjat utveckla det dåliga samvetet.
Yey.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.