Fortsätt till huvudinnehåll

Vinnare, hela bunten.

Arvsmassorna var taggade i flera dagar, de skulle vara med på en springtävling idag. Kalvinloppet 2017.
Självklart skulle det innebära att regnet tilltog allt mer under dagen och bara öste ner lagom när startskottet gick.
Fast regn är ju i och för sig ett vuxen-problem mer än ett barn-problem, de brydde sig inte så värst. Vi vuxna som har haft hund brydde väl oss inte så mycket heller, egentligen, det är ju bara vatten. Fast nog hade det varit mysigare med solsken.

Polarn tillhörde första gruppen, de yngsta. Hon hade valt att springa med herr B.o.B. och som hon sprang. Gruppen var inte jättestor, men hon startade i täten och höll sig där alla 400 meter, hela vägen i mål. Stolt som aldrig förr fick hon medalj, tröja, gympåse och en chokladmjölk. I sann Polarn-anda var det mjölken som lockade mest, medaljen ville hon inte ens ta på sig, det skulle hon göra "sen" och stoppade ner den i påsen.

I Pyrets grupp fick barnen själva välja att springa med eller utan förälder, hon ville att jag skulle springa med. Det var lite fler i hennes grupp, och lite mer tävlingsinriktade föräldrar, kändes det som. För trots att det inte var någon tidtagning och alla vann, så - på fullaste allvar- trängde sig föräldrar förbi med sina barn. Alltså knuffade sig förbi barn och föräldrar som sprang, ivrigt hejjande på sina små. Till och med skyndade sig förbi barn som snubblat och ramlat.
Pyret springer inte lika snabbt eller uthålligt som sin syster, men sprang gjorde hon, hållande min hand hela vägen in i mål. Även i målfållan trängde sig föräldrar förbi för att hämta medaljer, tröjor, påsar och mjölk. Som att inte de som stod där också väntade på sin utdelning. Jag djupandades och Pyret blev ängslig eftersom hon inte gillar när folk trängs omkring henne.
Något annat hon inte gillar är när man säger att hon har varit duktig/jobbat bra eller att man är stolt över henne. Jag glömde det så hon gick in i sitt Skalman-skal lite efter tävlingen.

Efter en kram från Kalvin (någon stackare i kodräkt) gick vi hem och åt middag, eftersom Polarn deklarerade att hon var så kall och blöt att hon höll på att frysa till is.

Men jag tror att det gav lite blodad tand, de verkade gilla hela grejen. Framförallt märktes det hur uppspelta och stolta de var när vi kom hem. Måste kolla fler lopp de kan vara med i under sommaren tror jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde