Fortsätt till huvudinnehåll

Då var det vår tur.

Pyret började på förskolan i augusti 2014. Alltså för snart tre år sedan. Sedan dess har en lättare kallsvett och hjärtklappning infunnit sig vid varje hämtning där informativa lappar om löss, vattkoppor, kräksjuka och springmask har suttit på dörren. Det har varit några lappar genom åren. Att vi sedan fick två små potentiella smitthärdar med oss hem varje dag minskade inte ångesten direkt.
Men vi har klarat oss.

Igår kväll vaknade Pyret och var ledsen.
Sen började hon klia, och blev näst intill otröstlig. Jag fick henne att somna genom att hålla henne som en bebis i min famn. Då tittade vi och mycket riktigt, det enda symptomen stämde in på, vi hittade en jävla springmask.
Fy fan.

Tabletter är intagna.
Handsprit utställd.
Ytsprit inhandlad.
Alla textilier har åkt in i tvättmaskinen och kommer fortsätta göra det dagligen i så där tre veckor. Eftersom sängkläder och pyjamas ska bytas dagligen så länge, tänker jag att handdukar också får räknas in, eftersom man ska duscha dagligen allihop under den här perioden. Hur nu stackars Polarns hud ska palla med det. Badrum och toalett ska städas varje dag. Och roligast av allt, imorgon ska alla gosedjur tvättas, inklusive den levande sorten, alltså katterna.
Om 2-3 veckor ska fler tabletter tas och sen ska man förhoppningsvis ha blivit av med alla maskar och de där seglivade äggen.

Jag djupandas och undrar hur man ska orka och hinna tvätta ett stort lass, ytsprita badrum och toalett och duscha två barn och sig själv varje dag. Sen kommer jag på att jag fasiken springer ett maraton om det är vad som krävs för att bli kvitt de där rackarna.

Tre år klarade vi oss från såväl löss och mask, som vattkoppor och kräksjukor. Jag antar att vi har haft det ganska enkelt ändå.
  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde