Fortsätt till huvudinnehåll

En vinnare.

Hon gjorde det.
På alla sätt och vis.
Hon bestämde sig för att gå på föreställningen.
Hon erbjöd sig att var den som ledde truppen i mitten av dansnumret när det barnet som skulle gjort det inte kom.
Hon gick upp på scenen och genomförde hela numret.
Hon såg ut att stortrivas där uppe.
Hon har därmed också genomfört hela terminen.

Jag fick lov att be dansläraren att få vara med Pyret där alla grupper som skulle dansa satt, och att få följa med och vänta nedanför scenen när det var deras tur. För det var egentligen meningen att föräldrarna skulle lämna barnen hos läraren och sedan sitta i publiken. Läraren frågade om det var vad som behövdes för att Pyret skulle våga sig upp och göra numret och när jag svarade ja sa hon "Då gör vi så."

Det enda Pyret inte alls var bekväm med var att på slutet gå upp tillsammans med alla barn i alla grupper på scenen och ta emot publikens jubel. Inte alls så konstigt, för de hade inte sagt ett ord om den biten innan. Pyret gillar helt klart inte saker hon inte är förberedd på. Så helt tagen på sängen vägrade hon att gå upp på scen och jag förstod henne.

Men nu har jag frågat flera gånger om hon vill fortsätta nästa termin och svaret blir ett bestämt nej, hon vill inte dansa mer. Hennes förskolebästis dök upp på föreställningen idag, för att hennes storasyster skulle också uppträda, och hennes mamma berättade att kompisen också skulle vilja börja dansa, kanske kunde vi få in dem i samma grupp? Inte ens det hjälpte, Pyret ville inte dansa med kompisen heller.

Jag vet inte hur jag ska göra. Hon har ju så himla kul när hon väl kommer igång men samtidigt så känns det inte så roligt att tjata varje vecka för att få iväg henne och betala för en kurs hon inte går till.
Jag får väl klura vidare på saken, men just idag så är jag så himla stolt över att hon gick upp på den där scenen och bara lyste som en liten sol. Vi har dessutom hela dansen filmad av Bobbo. Den kommer jag kunna titta på hundra gånger om.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la