Fortsätt till huvudinnehåll

Back to school.

Det är ju lite av en omställning att gå från seriösa praktiken till att försöka vara seriös på universitetet.

Den här kursen började med en ganska otydlig introduktion, gick vidare till en fullkomligt obegriplig föreläsning, vidare till att vi idag skulle starta upp ett grupparbete som ska avslutas med en presentation och vi skulle lyssna på ännu en obegriplig föreläsning.

Skillnaden mellan den här kursen och övriga kurser är alltså inte så stor. Vi förstår inte riktigt vad vi ska göra, vi förstår inte riktigt hur vi ska få information till att göra det de vill att vi ska göra men vi förstår att de på något sätt ställer krav på att vi ska göra ett bra jobb. Fast de inte behöver göra det. 

Svårt att hålla sig seriös då.

Därav, nivån på dagens arbete:

Jag gjorde mig förtjänt av två stjärnor från klasskamraten eftersom jag kunde tillkännage att jag kom ihåg information vi fick på första terminen som vi kan ha användning för i vårt arbete.

Den mängden bläck jag fick ritat på mig motsvarar ungefär mängden bläck som gick åt till att anteckna en tre timmar lång föreläsning. Men med det förstår man ju kanske att det är imponerande att komma ihåg enskild litteratur som lästes för 2 år sedan. 
Om jag nu bara kunde komma ihåg vad det var jag hette skulle jag imponera på mig själv också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän