Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans mat

Polarn har haft lite svårt med maten en tid och har nu sagt att hon vill äta mindre kött och mer vegetariskt. De har ju redan mestadels vegetariskt i skolan, jag har ju inga svårigheter med konceptet och det är dessutom inget nytt att hon föredrar grönsaker. Så om det väcker hennes aptit, är det väl det minsta vi kan göra.

Därför är veckans meny CityGross Vegetariska matkasse vecka 2

Vi började på en tisdag, eftersom mamma stod för maten i måndags, och då gjorde jag Kikärtsgyros i bröd.

Enligt receptet skulle det vara libabröd, men det fanns inte i den lokala affären där vi coronahandlar (utan minsta reklam så brukar vi veckohandla på CityGross, alltså när det inte är Corona), så jag tog vanligt pitabröd. Gott, men jag hade barnanpassat med mindre kryddor och det blev därför lite väl enkelt. Arvsmassorna kunde ta av vego-tacofärs som fanns kvar sedan söndagen, eftersom kikärtor tydligen var farligt att testa.

Idag stod Spenat- och linsoppa med ägg och parmesan på menyn. Faktiskt första gången vi gjorde spenatsoppa och det var ju en väldigt trevlig erfarenhet. Just det här receptet förenklade jag genom att ha färdiga linser och fryst, hackad spenat, så det tog dessutom bara några minuter att svänga ihop. Till och med arvsmassorna åt av den, det betyder godkänt.

Imorgon ska vi ha Tagliatelle med rostad aubergine och på fredag Bulgursallad med halloumi. Båda rätterna innehåller saker som arvsmassorna gillar, och är skeptiska till, men då vet man att de kan äta sig mätta på det de gillar. 

Jag är så tacksam för de här menyerna. Inget planerande, inget tänkande, inget tjafs, bara ta en veckomeny, handla och laga. För "Vad ska vi äta idag" är ju en av de största kvarnarna runt ens hals och det ansvar som medförde den största besvikelsen med att vara vuxen. Tillsammans med robotdammsugaren är det kanske den bästa saken jag upptäckte 2020. Inte för att det fanns så mycket konkurrens, men ändå. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.