Fortsätt till huvudinnehåll

Spännande

Det är aldrig för tidigt för en fredag! 
Tänk på den tiden jag jobbade i affär och inte alls förstod storheten i Fredag - utropstecken. Det gör jag nu när dagarna från måndag till fredag innebär en allt brantare uppförsbacke. Som sedan avslutas med regelbunden ledighet, vilket de inte gör när man emellanåt jobbar på helgen. Svårt att förstå varför människor är så glada över fredag när man själv ska jobba nästa dag, lätt att förstå när man vet att ledigheten kommer regelbundet.

Kan väl gissa att denna veckas uppförsbacke var lite brantare eftersom jag hade pms-grande. Jag och kollegan kom överens om att det värsta symtomet på pms under den här härliga förstadie-till-klimakteriet-fasen är hjärndimman. Allt jag gör tar dubbelt så lång tid eftersom det krävs enorm koncentration att göra precis vad som helst, och jag totalt saknar simultankapacitet dessa dagar. Svår omställning när jag van vid att jobba fort, hålla många bollar i luften samtidigt och ha koll. Kollegor har som skämt att de ska starta en App som heter "Fråga B.o.B." för de tycker att de kan fråga mig om allt och alltid få snabbt svar. Det gäller inte sådana här dagar.

Promenaden hem var extra skön eftersom jag var trött och redo att vara lite ledig. Samtidigt som delen av promenaden som saknar trottoar var nära att få mig att bryta ihop.
Antingen får man gå i uppkörda, och extra halkiga, modden. Första delen i uppförsbacke med ett steg fram och ett halvt tillbaka i varje steg. Andra delen i utförsbacke med ett steg fram och ett halv steg glidande framåt.  
Eller så kommer det bilar som inte har lika mycket plats på vägen eftersom den blir smalare när den plogas. Då måste jag kliva upp i snövallen och pulsa mig framåt.  
Blev lite less på det idag.

För att det var pms-fredag så blev det både chips och Semmelwrap till fredagsmyset. Man ger kroppen vad den behöver liksom.
Är osäker på om jag provat Semmelwrap tidigare, men det kan bero på att jag inte tyckte att det var en så värst minnesvärd upplevelse. Hyfsat gott i början, men för kompakt och lite trist när jag kommit halvvägs. Sätter fortfarande wienersemla som favorit.

Dagens aktivitet 
Lugn dag, bara morgon, lunch och hempromenad i ganska lugn takt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.