Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens krassliga katt

Vår lilla kissemiss.

Hon och jag spenderade en del tid här idag:
Veterinären konstaterade att hon hade skyhögt socker, en njursten, och kristaller i urinblåsan som tyder på urinvägsinfektion. 
Så nu ska vi först och främst försöka samla in ett urinprov och lämna in. Det kommer inte bli lätt.
Veterinären ska konsultera sina kollegor imorgon, men troligen kommer vi därefter först ge henne dietfoder (det har hon ju redan eftersom hon och kompisen har känsliga magar, så bara byta sort). 
Sen kommer hon behöva läggas in under en dag för att monitorera sockervärdet och testa ut en första insulindos.
Därefter ska vi under en period vid varje måltid först testa sockret, sen ge mat och insulin, sen testa igen, för att hitta rätt dos.
När rätt insulindos är utprovad så kommer hon behöva insulinsprutor vid varje måltid och testa sockret emellanåt. 
Det kommer bli en tuff period, man får ju inte vabba för de lurviga barnen. Vet inte riktigt hur vi ska få till det här.

Men vi är alla glada för att det är något som går att åtgärda, hon är ju bara 11 och har många år kvar. Att ta sig an ett husdjur är ibland ett väldigt stort åtagande, men man får ju också så himla mycket som är helt ovärderligt.

Precis som med barn! 
Pyret hade med sig den här från skolan idag:

Alltså, hur fin är den inte?!
Jo, jag är helt partisk och jag vet att hon fick instruktioner av fritidsfröken, men hur duktig är hon inte? Tillsammans med markaméarmbanden är det kanske en blivande Eva Attling vi ser? 
Jag blir ständigt överraskad av vad de klarar av, så himla roligt. 

Dagens aktivitet:
"Bara" promenad till och från jobbet och en lunchpromenad. Första och sista mätningen blev avstängda några minuter sent, som vanligt, så tempot var ju något bättre än angivet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tack!

Min man gav mig den finaste present en kvinna kan få; en finne på ryggen i storlek Mount Everest att klämma. Jag är så lycklig.

Då var det helg!

Så härligt nu när barnen ibland sover ända till 6.00-6.30 på helgerna. Skönt med lite sovmorgon liksom. Fast just denna morgon väcktes jag någon gång innan klockan 6.00, kanske redan runt 5.30, i alla fall. Inte av barnen, utan av bagare. För det är marknad och det säljs tunnbröd, som då ska börja kavlas i god tid med den där "rutiga" kaveln, på träbänkar, i en jäkla vagn precis utanför vårt fönster. Ett ihåligt, dovt mullrande när räfflat trä rullas över ihålig bänk. Rull , rull, rull, rull .  Tyst.  Rull, rull, rull, rull, rull .  Tyst.  Rull, rull, rull, rull .  Tyst.  Rull, rull, rull, rull, rull .   Tyst. Nu står morgondagens bröd på jäsning i vagnen utanför fönstret. Trevligt med helg, så man får sova ut lite och vila upp sig.

Blir inte mer spännande än så här.

Välkommen in i min värld. En stund av genuin lycka uppstod i femtioelfte timmen av läsning av granskade forskningsartiklar. På riktigt. Lycka. Varför då? Undrar man kanske, fylld av förväntan. Vi hittade en artikel skriven på svenska (herrejösses, bara det) som var lättläst och tog upp massor av det vi är intresserade av. Så. Wow. Nu ska vi ju traggla vidare bland alla andra artiklar vi inte tagit oss igenom än. Sen ska vi summera det vi hittat och skriva ihop en sådär tvåtusen ord (på riktigt) om det. Och tvåtusen ord om det där andra, som våra teorier, metod, inledning, problemformulering, syfte och annat gött. Men just idag fick vi vara lyckliga för en liten stund, över kanske sisådär en 20 sidor av sånt här: Roligare än så har jag det inte egentligen.