Fortsätt till huvudinnehåll

Nära nog

Vi tog en lugn dag idag, mycket filmtittande och virkande. Men den obligatoriska långpromenaden fick vi till. Nya Coronarutinen liksom. Jag frågar inte arvsmassorna om de vill gå längre, utan säger bara att det är dags för dagens promenad, så får de haka på. 

De har ju en fantastisk förmåga att hitta något som gör promenaderna roliga, antingen genom att tvinga oss vuxna att leka lekar som är roligare för dem än för oss, eller genom att leka tillsammans. Idag hittade de varsin pinne som gick att använda till att spräcka is på vattenpölar, förvandla till magiska cyklar eller en metalldetektor. Polarn bestämde efter ett tag att hennes metalldetektor också kunde hitta antika saker, utöver skattkistor och juveler. Till exempel hittade den en antik vas som var jättegammal och speciell. Sen är ju det där med tidsåldrar fortfarande lite knepigt, men hon kom i alla fall fram till att den var så gammal att den var från när jag föddes. Alltså jätteantik.

Det påminner om när Pyret hade lite frågor om det där med sötsaker för ett tag sedan:

Pyret:
"Mamma, fanns glass när du var liten?"
Jag:
"Ähh, ja.."
Pyret:
"Wow! Fanns godis då?"
Jag:
"Jaaa..."
Pyret och Polarn:
"Så coolt!"

Så mitten av 70-talet är väldigt länge sedan, förstår jag nu. Inte så konstigt att jag känner mig lite stel på morgonen. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.