Fortsätt till huvudinnehåll

Projekt ordning och reda.

Är man projektledare så är man.
Jag bestämde att det skulle vara en lagom sak att sno mammakompisens idé och låta Pyret och herr B.o.B. gå till badhuset en gång i veckan. Lite som inofficiella simlektioner.
Dels är det bra för Pyret att få komma iväg på något eget, utan sin syster. Dels är det bra att arvsmassorna har något som de delar med sin far. Polarn kan ju ta efter nästa år.
Så jag frågade Pyret som blev eld och lågor. Polarn brydde sig inte det minsta när hon fick veta att det skulle innebära att hon och jag skulle slappa hemma under tiden. Om hon är ensam med sin mor och dessutom slipper lämna hemmet så är hon nöjd. Polarn blev först lite ledsen över att bara pappa skulle följa med, men jag lyckades sälja in saken. Att mor med vattenfobi skulle lära ut simning känns som en dålig idé.

Så idag var de iväg. Polarn och jag stannade hemma och rensade. Pyret har inte sagt så mycket om saken under dagen, men hon verkade inte bekymrad, så det kanske kan funka.

En annan uppgift för projektledare är att effektivisera. Så jag såg till att få iväg saker till secondhand och påbörja lite omorganisation för att försöka få det lättare för mig att hålla ordning. Som ensam ansvarig för iordninghållandet tog jag på mig att alla avskydde en snabb sväng på IKEA och att jag ägnade resten av dagen åt att fixa och dona. Eftersom jag avskyr att behöva försöka hålla reda på alla saker, så det kändes som att vi jämnade ut mellan oss.

Till kvällen har jag fått ont i kroppen, frossa och svullna lymfkörtlar. Jag hoppas att det bara är kroppen som är ovan vid så mycket aktivitet och inte att jag är på väg att blir sämre igen. Jag har ju inte blivit frisk än för guds skull.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.