Fortsätt till huvudinnehåll

Leva som i 70 tals disco.

Enough is enough.

Plötsligt är det läge att ta hand om sig själv i första hand.

När nu lönen hade justerats upp till att ligga i det övre skiktet för yrkesgruppen, det är gott om personal, examen närmar sig och orken tagit slut så slutade jag att göra andra nöjda. Istället pratade jag med en kurator på jobbet om möjlighet att få gå lite "praktik" hos henne under sommaren, när hon nu ändå visat intresse för hur det går med min utbildning. Hon var genast på och sa att jag kunde hänga med henne när det passade mig. Fick tips om att höra med andra kuratorer på arbetet också.
Därför meddelade jag att jag inte är intresserad av att arbeta heltid, utan kommer lite flexibelt jobba deltid. Tiden som blir över tänker jag alltså försöka pumpa duktiga kuratorer på information inför ett möjligt framtida yrkesval, men också att kanske försöka andas lite. Försöka få bort den där ständiga känslan av att vara jagad. Försöka lära mig att inte göra allt så snabbt det bara är möjligt, även när det finns gott om tid.

För när Polarn väckte mig idag klockan 3.43 och jag inte kunde somna om för att jag låg och kände som att jag hade bråttom. När jag sedan gick upp klockan 4.25 och ställde mig i duschen men stressade mig genom proceduren. Och till sist kutade iväg till bussen med andan i halsen för att komma fram 13 minuter innan den skulle gå. Då satte jag mig på bussen när den väl kom och bara kände
"Vem vinner på det här?"
Svaret var ju inte jag.

Så det här kommer bli bra.
För mig.
Enough is enough.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: