Fortsätt till huvudinnehåll

Bra början.

Det där som har gjort ont i halsen i snart en vecka och gett svullna lymfkörtlar, det gick inte över. Igår skärpte det till sig och spred sig ut till örat, käken och ut i kroppen.

Så jag fick börja sommaren med att sjuka mig från första dagen på jobbet.

Efter två nätter fyllda med skumma mardrömmar och att ständigt vakna med ontsomfan i halsen, så placerade jag mig i soffan idag. Jag lekte den där leken där jag skulle se hur länge jag stod ut innan jag ville lägga mig ner och dö. Till strax innan klockan 16 var svaret. Sen ville jag lägga mig ner och dö. Då började jag få ont i ögat, kinden, ljumskar och bli lite skakis.

Herr B.o.B. skjutsade mig till lättakuten. Världens snorkigaste sjuksköterska tog emot i kassan med:
"Jaha, vad är du här för?"
Gick vidare till att fnysa åt alla svar och avslutade med:
"Det är många här så bered dig på att vänta, för tydligen har alla tid att vara här idag..."
Vänta. Om jag skyller mängden patienter på dåliga öppettider på närakuten och en kass vårdcentral som bara ger tider om flera veckor, så kanske du också kan göra det? Va? Så kan jag stå här och hålla i mig i disken för att inte tuppa av och bli tagen för en person som hellre skulle ligga i soffan än att vara här, men känner att jag inte har så mycket val.
Så undrar de varför folk vänder sig till opålitlig och riskabel vård via läkar-appar.

Efter två timmar hade jag fått träffa läkare och fått recept på penicillin. Kändes som en evighet där och då eftersom jag kände mig vimmelkantig och i behov av Ipren, men var väl egentligen inte så farligt. I alla fall så kunde jag, till skillnad från andra i  väntrummet, förstå att det inte är personalens fel att de är underbemmanade, samtidigt som det inte finns någon annanstans att vända sig. Men några måste klaga över att barn med en spricka i underarmen får gå före, till exempel. Så mycket flams och trams från personer brukar väl tyda på att andra kanske är sjukare och borde prioriteras. Eller?

Nu ska jag i alla fall knapra penicillin i 10 dagar. Jag siktar på att kunna börja jobba på torsdag istället. Ska bara börja sommaren med att bli typ frisk först.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la