Fortsätt till huvudinnehåll

Vad göra.

Att vakna till fint väder är ju problematiskt. Eftersom sommaren onekligen är kort känner man en aning stress över att spendera dagen utomhus. Frågan är bara vad man ska göra som möjligen kan underhålla arvsmassorna.
På något sätt kom vi fram till att ta oss ut till Ulriksdal och hänga lite. Vi gick in på slottsträdgården och käkade lunch och fikade, innan vi spatserade runt bland alla blommor för att hitta något som passar vår skuggiga uteplats. Vi hittade! Fuchsia och snowflake.

Barnen ville inte åka hem, yey, så vi tänkte att vi kunde ta en promenad runt slottet. I början gick det bra eftersom vi sprang på Blixten och hans company. Vi kunde göra sällskap en bit och arvsmassorna sprang glatt bredvid Blixten och Storasyster där de gled fram på sina sparkcyklar. När vi skildes åt tog det stopp. Pyret kom på att hon ville hem till sin sparkcykel. Surprise. Det ledde, efter den obligatoriska pedagogiska förhandlingen, till den mindre pedagogiska 
"När det för en gång skull är varmt ute ska vi vara ute!" 
Men när promenadvägarna dök upp, kantade med blommor, gick det bra. För plocka små buketter med blommor är tydligen det bästa som finns. De skuttade fram utan protester i en ganska redig värme, på ständig jakt efter nästa blomma, och det fick bara vara en av varje sort.
Väl hemma gav jag mig på att plantera de där fina blomsterna jag köpt. 
Alltså, varje gång folk försöker övertala mig om att jag skulle vara så lycklig med trädgård så tänker jag på min lilla uteplats. Att påta i trädgården ska ju vara så rofyllt och tillfredsställande. Nooooooooo.
För varje gång jag ska plantera något på vår lilla plats så minskar jag på antalet krukor och ökar mängden stenar. Japp, krukor. Det finns ju en liten rad utmed huset att plantera i, men jag vill ha så lite med den att göra som möjligt. Att behöva lyfta på krukorna som står där vid plantering, är tillräckligt för att ge mig hjärtinfarkt. Idag möttes jag av spindlar, tusenfotingar, tvestjärtar och ett djur jag aldrig sett förut men som skrämde livet ur mig. Och det är ju bara ljusskygga små satar som bosätter sig där, inte vanliga spindlar utan sådana som springer fort som fan så fort man rör på något. Fy satan.
Nu står därför bara tre krukor där. En hade jag sönder när jag släppte den fort som attan när jorden i den hastigt började röra sig när jag flyttade på den. En ställde jag undan. Nu ska ungarna få börja samla stenar igen så den där jäkla raden med jord försvinner. 

Jag körde lite sockerterapi för att komma över traumat. Men något är helt klart fel på mig när jag hade valt inte-choklad-godis i hälften av påsen. Vad är det som händer med mig.
En rekommendation av en sockerexpert: de har gjort godis av 88 glassen. Genidrag. 

Imorgon vet vi redan hur vi ska roa oss i det utlovade sommarvädret. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la